Primul F-16 din escadrila Forțelor Aeriene Române va intra în lucrări de mentenanță în cursul acestui an la Aerostar Bacău, anunță site-umbrela-strategica.ro, platfomă online multimedia dedicată domeniilor Apărare, Intelligence și zonelor economice de siguranță națională.

Compania băcăuană a fost desemnată din 2018 drept centru de mentenanță pentru acest tip de aeronave. Pe 7 august 2020 a fost semnat protocolul de colaborare între Statul Major al Forțelor Aeriene și Compania S.C. Aerostar S.A., desemnată ca Centru de Mentenață aeronave F -16, în acest fel contribuind la dezvoltarea și continuarea unei relații de colaborare strânse dintre industria națională de apărare și Ministerul Apărării Naționale.

Tot la Aerostar Bacău se va desfășura și programul de modernizare a lui F-16, prevăzut să se desfășoare între 2023 și 2025, în cadrul căruia F-16 va fi adus la standardul M6.XR.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, Forțele Aeriene Române au în dotare 16 aeronave F-16 Fighting Falcon din escadrila 53 „Warhawks” de F-16 ale României, care execută deja misiuni de poliție aeriană….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here