Doi tineri, de 15 şi 20 de ani, din comuna Helegiu, ”s-au dus la cumpărături” pe timpul nopții, când magazinul era închis. Au golit rafturile, iar acum au șanse mari ca în următoarea perioadă să facă cumpărături doar de la magazinul penitenciarului.

”Poliţiştii din Helegiu au fost sesizaţi de către un localnic de 50 de ani, despre faptul că în noaptea de 08/09 mai, persoane necunoscute i-ar fi sustras produse alimentare şi bani din magazin. Poliţiştii au depistat şi identificat doi localnici, de 15 şi 20 de ani, bănuiţi de comiterea faptei. Din cercetări a rezultat că, aceştia ar fi pătruns în magazinul bărbatului şi ar fi sustras produse alimentare în valoare de 600 de lei şi suma de 300 de lei. Au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a tânărului de 20 ani şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, informează IPJ Bacău

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii băcăuani le recomandă agenţilor economici adoptarea unor măsuri de protecţie:

Stabiliţi o strategie de siguranţă a magazinului pentru prevenirea furturilor în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi asiguraţi-vă că tot personalul o cunoaşte şi o respectă.

Instruiţi-vă periodic angajaţii, recomandaţi-le să acorde atenţie sporită persoanelor suspecte-potenţiali infractori...continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here