Vremea bună i-a scos din casă pe băcăuani la pescuit, în week-end, doar că pe malurile celor mai importante lacuri au fost prezenți și jandarmii de la Gruparea Mobilă Bacău împreună cu inspectorii Agenției Naționale prentru Pescuit și Acvacultură.

”S-au desfășurat activități de prevenire a braconajului piscicol pe lacurile de acumulare de pe raza comunelor Sascut, Orbeni, Galbeni, Gioseni și Răcăciuni din județul Bacău. Au fost depistate 18 persoane care au ales să își petreacă acest sfârșit de săptămână la pescuit, în perioada de prohibiție, cărora li s-au plicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 6100 de lei pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, informează Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun’’ Bacău

În zona Hidrocentralei Galbeni, au fost depistate două persoane care aveau asupra lor o plasă monofilament de peste 60 de metri lungime, faptă pentru care li s-au întocmit actele de sesizare pentru savârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 64 din OUG 23/2008- braconaj.

Cât este amenda pentru pescuit în prohibiție?

Pescuitul recreativ în perioada de prohibiţie sau în zonele protejate este contravenţie și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.

Pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani.

Perioada de prohibiție generală pe anul 2021 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menționate, restricția se aplică tuturor speciilor de pești.

Așadar, prohibiția se încheie pe 7 iunie 2021, indiferent că vorbim de Dunăre, Marea Neagră sau alte ape publice….continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here