„Uciderea unui urs de talie mare din România de către un membru al familiei regale din Liechtenstein a stârnit un val de indignarea în această țară sud-europeană care, în anul 2016, a interzis oficial vânătoarea exemplarelor-trofeu, dar care permite vânarea unor urși despre care se crede că ar crea probleme. Permisele de vânătoare pentru asemenea urși pot costa mai multe mii de dolari”, scria, în urmă cu câteva zile, prestigioasa publicație americană The New York Times. Acum, cazul ursului Arthur a ajuns și la Comisia Europeană.

Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat luni că analizează acuzațiile care vin din partea Agent Green si VGT, potrivit cărora un prinț din Liechtenstein a ucis un urs de talie mare în România într-o partidă de vânătoare de trofee care ar fi avut loc într-o arie protejată, anunță digi24.ro.

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent”, a declarat comisiarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European. El a răspuns astfel unei interpelări din partea europarlamentarului român Nicolae Ștefănuță.

Activiștii de mediu susțin că prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România în martie și a împușcat un urs brun de 17 ani într-o arie naturală protejată, sub pretextul că avea o derogare, care însă fusese dată însă pentru eliminarea unui alt urs….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here