Prefectul Bacăului, Leonard Ioan Bulai, aduce precizări în legătură cu decizia de a ataca în instanță anularea HCL 111/2021 de aprobare a bugetului și listei de investiții pe anul 2021 aparținând Consiliului Local Bacău. Potrivit prefectului, Secretarul General al Municipiului Bacău nu a contrasemnat pentru legalitate hotărârea respectivă având elemente suficiente care indicau faptul că amendamentul introdus nu respectă condițiile de legalitate.

„Amendamentul depus de cei 12 consilieri locali – ASU (PSD/PPU-SL) – PRO ROMANIA – PER – Consilier independent – încalcă reguli elementare din Codul Administrativ și din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale. Amendamentul nu a fost însoțit de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate, nici de avizele comisiilor de specialitate și nu a avut nota de fundamentare necesară. Mai mult decât atât, nu a respectat Legea nr. 52/2003 nefiind supus dezbaterii publice, în mod public și transparent”, precizează prefectul Leonard Bulai, într-un comunicat.

Acesta mai spune că diminuarea secțiunii de funcționare cu suma de 21,7 milioane lei încalcă prevederile legale, întrucât autoritățile locale sunt obligate să asigure în totalitate cheltuielile secțiunii de funcționare. Mai mult decât atât, sumele propuse pentru diminuarea creditelor bugetare prin amendament nu au o analiză a angajamentelor legale încheiate de Municipiului Bacău și a obligațiilor contractuale pe care le are U.A.T Bacău cu furnizorii de servicii publice și terțe părți (de ex.plata personalului medical din centrele de vaccinare, decontarea abonamentelor la transportul public pentru vârstnici, lucrări de întreținere străzi).

Trenul urban, un proiect fără documentație

Un alt motiv invocat pentru sesizarea instanței a fost, spune prefectul, faptul că introducerea pe lista de investiții a unor obiective, cum este, de exemplu, trenul urban, s-a făcut fără a avea o documentație în spate, pas absolut necesar pentru demararea investiției. În fapt, singurul lucru care s-a obținut a fost blocarea sumei de 1 milion de lei….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here