Eroii căzuți în luptele pentru apărarea țării vor fi omagiați joi, 10   iunie, cu prilejul sărbătoririi Înălțării Domnului, în cadrul unei  ceremonii organizate în Cimitirul din Valea Uzului, de Asociația „Calea  Neamului”, a anunțat președintele asociației, Mihai Tîrnoveanu.

 „Ca în fiecare an, de Ziua Eroilor și Înălțare, mergem la Valea Uzului pentru a aduce un omagiu celor care au luptat pentru a  apăra pământul țării și a ne arăta încă o dată voința fermă ca cele 52  de cruci și monumentul închinat eroilor Armatei Române din Primul Război   Mondial, eroilor căzuți în luptele de la Valea Uzului, să rămână  acolo”, a declarat președintele Asociației „Calea Neamului”, Mihai  Tîrnoveanu.

Anunțul a fost făcut vineri, la Sfântu Gheorghe, unde Tîrnoveanu s-a aflat pentru a sărbători, împreună cu membrii altor organizații civile din  județul Covasna și din țară, aniversarea a 101 ani de la semnarea  Tratatului de la Trianon care a consfințit destrămarea Imperiului  austro-ungar și unirea Transilvaniei cu România.

Potrivit programului prezentat pe pagina de socializare de președintele Asociației „Calea Neamului”,  manifestările omagiale încep la ora 17 cu Imnul Național și Parastasul pentru Eroii Neamului. Se continuă cu alocuțiunea primarulului orașului Dărmănești, Constantin Toma, cel care a ridicat în 2019, cele 52 de Cruci și Monumentul închinat ostașilor Armatei Române, reinstaurând astfel caracterul inițial al Cimitirului Internațional al Eroilor Valea Uzului.

Programul de cântece patriotice va fi susținut în principal de Corul Resurrectio. Nu vor lipsi Părintele Amfilohie din Comănești și Daniela Ciută, o femeie care vine la la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului de la peste 500 km depărtare, de la Carei….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here