La data de 10.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Vrancea au efectuat un număr de 41 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Vrancea, Bacău și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trafic de migranți.

În cauză s-a reținut faptul că membrii grupării au efectuat transporturi de persoane şi mărfuri cu destinația principală Marea Britanie, ocazie cu care au transportat şi țigarete atât din categoria celor cu timbru, achiziționate de pe teritoriul României, cât şi țigarete introduse în mod ilegal în România din Ucraina.

Totodată, o parte dintre membrii grupării preluau migranți de pe teritoriul Belgiei sau Franței şi îi transportau în mod fraudulos în Marea Britanie, în schimbul unor sume de bani.
În urma perchezițiilor au fost ridicate 113.160 de țigarete, 14 telefoane mobile, 151.510 lei, 4.380 euro, 10.300 lire, 3.650 de coroane daneze, 500 de coroane cehești, 40 de lire scoțiene, precum și bijuterii.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 23 de persoane…continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here